Wie is online
23 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2022
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

PvdA/GL nipt groter dan Best Open

Bij de raadsverkiezing van 14-16 maart is de gezamenlijke lijst PvdA/Groen Links in Best een groot succes gebleken. Behaalde de PvdA (ooit deelnemer in de coalitie) in 2018 slechts één zetel, nu is de combinatie nipt groter dan de plaatselijke partij Best Open: 13,38% van het aantal uitgebrachte geldige stemmen, tegenover 13,02 (BO).
De VVD werd volgens de voorlopige uitslag van de Kiesraad opnieuw de grootste partij met 18,29%, gevolgd door D66 met 15,72% Het CDA kwam op 12,86%. Jongerenpartij JO kreeg 14,66% en Gemeentebelangen Best slechts 7,19%. De ChristenUnie haalde 4,88%.
Met uitzondering van JO hebben de plaatselijke partijen het minder gedaan dan de landelijke.
Het opkomstpercentage in Best was ruim 48%.  PvdA/GL heeft naar aanleiding van de verkiezingsuitslag een verklaring uitgegeven. Zie daarvoor, evenals voor de zetelverdeling, onder reacties.

Voorpagina hhBest

4 Reacties op “PvdA/GL nipt groter dan Best Open”

 • Redactie:

  Verklaring PvdA/GL
  Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Best van afgelopen woensdag zijn voor de lijst PvdA/GroenLinks gekozen Rob Vader, Sanne de Bie en Evi Thijssen. Onze verwachtingen zijn overstegen door het halen van deze 3 zetels. Dit zagen wij dan ook niet aankomen en dat zorgt voor een dilemma.

  In een overleg met betrokkenen is duidelijk geworden dat er in de persoonlijke omstandigheden van Evi Thijssen recent veranderingen zijn opgetreden die we bij de kandidaatstelling nog niet konden voorzien.

  Hierdoor zal Evi haar zetel nu nog niet gaan innemen maar als burgerraadslid, samen met Alex Le Mat, haar inzet tonen. Zo kan ze zich toch gaan inzetten voor de inwoners van Best en met name de mensen die op haar hebben gestemd, passend binnen de huidige situatie.

  De vrijgekomen plaats van Evi zal worden ingenomen door Steven van der Heijden, nr. 2 op onze kandidatenlijst.

  We beseffen dat de voorkeursverdeling na de verkiezingen een andere bezetting toonde maar we zijn na intern overleg unaniem tot de conclusie gekomen dat dit voor onze kiezers en alle betrokkenen de beste keuze is.

  Rob Vader
  Fractieleider PvdA/GroenLinks

 • Mike:

  Ronald Plasterk schreef het vandaag in zijn column: GroenLinks is een rijkeluispartij, ze geven niets om bewoners. De partij mist het vermogen van uit de mens te denken. Veel succes Best. Ik zou zeggen: HaHaBest!

 • Zetelverdeling volgens de definitieve uitslag van de Kiesraad:
  VVD 4, D66 4, Jongerenpartij JO 4, PvdA/GL 3, Best Open 3, CDA 3, Gemeentebelangen 1, ChristenUnie 1. (Totaal 23.)

  D66-er Klaasjan van Hees is bij zijn afscheid na 12 jaar raadslidmaatschap (waarvan de laatste 4 jaar fractievoorzitter) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • De nieuwe raad is op 30 maart geïnstalleerd. Het aantal vrouwen in de Bestse raad is bijna verdubbeld van 5 naar 9. Zie https://www.gemeentebest.nl/nieuws/2022/03/30/nieuwe-raadsleden-op-30-maart-verwelkomd

Reageer