Wie is online
11 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2022
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Sombere overwegingen op donderdag

agenlang al zit ik met een puzzel. Een politieke. Het werd steeds erger. Tot zich de simpele oplossing aandiende.

Eerst die puzzel.

Vóórdat Rusland Oekraïne overviel was de eis: de beide separatistische republieken in Oost-Oekraïne moeten onafhankelijk worden, Oekraïne moet erkennen dat de Krim Russisch is, Oekraïne moet gedemilitariseerd en neutraal worden en mag nooit lid worden van de NAVO of de EU.

Geen sprake van, zei president Zelensky.

Nu is de oorlog bijna een maand aan de gang. We zien een duidelijk patroon in de Russische bedoelingen: Oekraïne moet helemaal worden platgebombardeerd, de niet omgekomen bevolking is gevlucht, er is dan niets meer over om nog lid van wat dan ook te worden, laat staan van NAVO of EU. Hoe neutraal wil je het hebben.

Meer op SanteLOGieVoorpagina hhBest

Een reactie op “Sombere overwegingen op donderdag”

  • Mike:

    Waar denk je dat straks de fondsen vandaan komen om deze verschroeide aarde weer op te bouwen? Juist: Europa en de US. Een soort Marshal-hulp 2.0. Het is de beste strategie om een land voor hele lang tijd in je kamp te krijgen en te houden. Kijk maar naar: Nederland, Zuid-Korea, Taiwan, Japan. Lidmaatschap van de NAVO of niet, een soort Berlijnse muur 2.0 – een wall gaat er komen. Met daarachter een op westerse waarden gebouwde democratie. Ze hebben er van geproefd en zijn bereid deze offers te brengen. Daarom geven ze zich niet. De loop van de geschiedenis van toekomstige generaties wordt hier en nu bepaald. Die verschroeide aarde is nodig voor de beeldvorming. Dat begrijpt Poetin niet. Zijn spelletje: wie heeft de langste en piest het verste is achterhaald.

Reageer