Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
december 2021
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Wil de echte sportman opstaan

Peter Stiekema


il de echte sportman opstaan. De sportman van het jaar welteverstaan. Dat is nu Max Verstappen geworden, op vier wielen en met misschien wel duizend PK onder zijn kont (of meer?). Mijn persoonlijke voorkeur zou uitgegaan zijn naar wielrenner Harrie Lavreysen, (uiterst succesvol op de baan) In Tokio.

 

 

 

Tijdens de Olympische Spelen  won hij twee gouden en een bronzen medaille. Daarnaast werd hij wereldkampioen, Europees kampioen en won hij diverse wereldbekerwedstrijden. Hij moest zijn PK’s zelf aanmaken op zijn tweewieler met zijn niet-geringe spierkracht. Dat sla ik toch net even hoger aan, dan de grote kwaliteiten die ik ook Max Verstappen toedicht.

Zo’n verkiezing als sportman van het jaar 2021 is bijzonder lastig. Je moet verschillende prestaties met verschillende expertises gaan vergelijken. Bij mij gaat de fysieke dan boven de mechanische prestatie. Bovendien waren er bij de Formule-1 maar twee echte kanshebbers op de titel, terwijl de overige 18 coureurs vooral voor spek en bonen meededen. Hun wagens waren absoluut niet  opgewassen tegen die van Hamilton en Verstappen. Voor Lavreysen was de tegenstand veel groter. Dat allemaal in aanmerking genomen gaat mijn voorkeur voor de titel sportman van het jaar dan ook naar hem uit.

En nu maar hopen dat Pieter Omtzigt politicus van het jaar wordt. En niet Sigrid Kaag, of die duikelaar van een Mark Rutte.

Voorpagina hhBest

Reageer