Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2021
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Achterkamertjespolitiek ook in Best

bebouwde_kom_ringweg

Het stuk Ringweg waarover het in onderstaand stukje gaat.


et wantrouwen van de burger jegens de rijksoverheid is er niet op vooruit gegaan, sinds er zicht is op voortzetting van de huidige (demissionaire) coalitie. Even in het midden gelaten welke ministers en staatssecretarissen daar in komen te zitten; de animo van geschikte lieden nadert zo ongeveer het nulpunt, hoorde ik vanmorgen via de radio. Het wachten is bijna overal op, in het bijzonder op een bestuurscultuur die de verhouding tussen overheid en kiezer herstelt.

Hoe zit dat laatste eigenlijk bij de lagere overheid, in het bijzonder de gemeenten? Ik heb aanwijzingen dat die ook wel verbetering behoeft. Best interessant hierover na te denken, nu er weer raadsverkiezingen in zicht zijn. Of gaat het straks in de zogenaamde verkiezingsstrijd weer overal en nergens over?

 

 

 

In de tv-rubriek Meldpunt van de EO zag ik een mevrouw, die na verhuizing naar een andere gemeente haar scootmobiel moest inleveren. Een schrikbarend gebrek aan coördinatie, als je mede in aanmerking neemt dat volgens Meldpunt in dit land 770.000 mensen op zo’n vervoermiddel zijn aangewezen.

En in Best, is alles daar botertje tot de boom? Nou, ook daarover heb ik m’n twijfels. Beschik zelfs over een bewijs van achterkamertjespolitiek.

Het is nu precies een jaar geleden dat wethouder Rik Dijkhoff het plan opperde, de bebouwde kom, inclusief maximum snelheid van 50 km, op de Ringweg uit te breiden tussen het spoorviaduct en de aansluitingen op de A2. Dit op dringende wens van de bewoners van onder meer de aangrenzende wijk Salderes, die last hebben van ‘gassende’ automobilisten op dit stuk weg, waar 80 km is toegestaan.

Tot mijn verbazing, ontmoette Dijkhoff geen eenstemmigheid hierover. De politie gaf zelfs te kennen, niet van plan te zijn daar te gaan handhaven. Dus gebeurde er niks. Het voorstel van B en W werd in de raadsvergadering van 2 november 2020 in overleg met het presidium (de fractievoorzitters) zonder verdere toelichting ingetrokken. Achterkamertjespolitiek! Met nu, een jaar later, een Bestse aap uit de mouw: het plan gaat op amendement van D66, gesteund door VVD (inclusief Dijkhoff) en ChristenUnie in de ijskast, in afwachting van een reconstructie van de Ringweg, waarvoor op z’n vroegst in het tweede kwartaal van 2022 een ‘eerste plan’ op tafel komt.

De aanpalende bewoners moeten genoegen nemen met nog minstens ‘n jaar ‘de deur op een kier’ naar de vervulling van een wens die best als tussenoplossing te verwezenlijken is.

2 Reacties op “Achterkamertjespolitiek ook in Best”

  • Jan van Beerendonk:

    Er bebouwde kom van maken is niet de oplossing want automobilisten en vooral motoren zullen er zich op dat stuk weg weinig aan gelegen laten liggen en door gaan met “gassen”. Echter, het is heel eenvoudig de geluidswerende wand te verhogen zodat de bewoners geen last meer hebben van het lawaai. Eenvoudig het dijklichaam met een meter zand ophogen en klaar is kees.

    • De ongehoorzaamheid van de burger mag volgens mij nooit een reden zijn voor een overheid om maatregelen achterwege te laten. Overigens, het idee van Jan, de geluidswal te verhogen zou het ‘eerste plan’ van Dijkhoff voor de Ringweg kunnen zijn. 😉

Reageer