Wie is online
19 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2021
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Welja, bouw Best en Oirschot maar aan elkaar vast

woningbouw

Binnen het zoekgebied ten noorden van Eindhoven wijst het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) de ‘weilanden’ tussen Best en Oirschot aan als potentiële zone voor ‘woningbouw in de groene omgeving’. In dat gebied liggen wel de monumentale buurtschappen Aarle en Straten. Bron afbeelding: EIB.


makelaar Pieter van Santvoort waarschuwde deze week al op de opiniepagina van het Eindhovens Dagbkad: ‘Dit gaat een enorme heisa opleveren.’  Een rapport van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB), genaamd ordening en bouwlocaties – De potentie van woningbouw in de groene omgeving opteert voor het aan elkaar vastbouwen van Best en Oirschot. Op ongeveer 1200 hectare zouden daar 30.000 woningen kunnen komen.

 

 

 

straten

Buurtschap Straten (met kerststal) in de sneeuw.


Het EIB zegt dat het gebied hoofdzakelijk uit weilanden bestaat plus enige bebouwing. De monumentale buurtschappen Aarle (Best) en Straten (Oirschot) worden daarbij buiten beschouwing gelaten, evenals het bestaande bestemmingsplan Aarlesche Erven in Best: ‘Het planaanbod binnen het zoekgebied is onbekend’. Wel wordt verwezen naar de ‘korte afstand’ tot Kampina en Oisterwijkse Vennen.

Het gaat hier om een landelijke studie. In Brabant zijn ook zoekgebieden aangewezen tussen Den Bosch en Oss en in de gemeenten Breda, Gilze en Rijen, Tilburg en Oosterhout.

Boven dit stukje had dus ook kunnen staan: bouw alles maar aan mekaar vast.

Voorpagina hhBest

Een reactie op “Welja, bouw Best en Oirschot maar aan elkaar vast”

  • Jan van de Ven schrijft: ‘ via de wijk grote wielen in rosmalen is de gemeente den bosch oss al hard aan het naderen. het dichten van het resterende gat tussen de twee gemeenten ligt al een tijdje in de verwachting. ik ben al blij dat het poldergebied ten zuiden van den bosch nog niet wordt genoemd. maar hier staat mogelijk de bouw van een serie windturbines op de rol. ‘

Reageer