Wie is online
19 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2021
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

OZB gaat vanzelf wel omhoog

n Best is, zoals in meer gemeenten, een discussie gaande over een verhoging van de Onroerende Zaak Belasting (OZB) met vier procent. Die plaatselijke belasting ligt 40 procent onder het landelijk gemiddelde en er komt een gevoelige verlaging van de jaarlijkse uitkering uit het (rijks) gemeentefonds aan, terwijl de gemeente Best een reeks forse investeringen voor de boeg heeft.

 

 

 

Aarzelingen in de gemeenteraad hebben geleid tot het voorstel van B en W, de vier procent verhoging als rekenexcercitie te nemen, tot de behandeling van de begroting voor 2022 in het najaar, zo lees ik in Groeiend Best.

Ik mis in de discussie nog één ding. Het staat zo goed als zeker vast dat de OZB vanzelf omhoog gaat, namelijk door de waardestijging van de huizen, waarvan ze immers wordt afgeleid. Zo is in Best dezer dagen een appartement met een vraagprijs van 390.000 euro binnen twee weken verkocht voor 410.000.

Gelukkig is de discussie nog niet ten einde.

Voorpagina hhBest

Reageer