Wie is online
10 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2021
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

CultuurSpoor Best geamputeerd

muziek_cs

Muziek bij CultuurSpoor, nu exit – archieffoto


Wat is belangrijker, het doorgaan van de Bestse kermis in 2021 (coronaproof trouwens) of de culturele activiteiten van CultuurSpoor, oftewel de Culturele Hotspot, oftewel de CultuurBank? Een gewetensvraag, ook politiek. Die vraag is, althans voorlopig vind ik, beantwoord. Op 19 april heeft de gemeenteraad dat gedaan door de cultuur van CultuurSpoor enig uitstel van executie, een kleine 35.000 euro ter aanzuivering van een jaarlijks tekort, bij motie gevraagd door BestOpen, PvdA en D66, met 14 – 7 te weigeren. Je kunt van een amputatie spreken.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

(Deze column mag ik woensdagavond voorlezen bij Omroep Best.)

3 Reacties op “CultuurSpoor Best geamputeerd”

  • We hebben nog even uitgezocht, hoe de stemverhouding was over de motie tot tijdelijke hulp voor CultuurSpoor ter handhaving van zijn taken muziek, dans en cultuureducatie:

    Vóór de motie hebben gestemd de leden: Berkers (BestOpen), Bondt (ChristenUnie), Ekamp(D66), Van Hees (D66), Kennis (BestOpen), Vader (PvdA) en Zeeman (BestOpen). NB BestOpen maakt deel uit van de coalitie. Wethouder van Cultuur is Rik Dijkhoff (VVD)

    Tegen de motie hebben gestemd de leden: Berkhout-Theunissen (Jongerenpartij), Van den Boogaard (Jongerenpartij), Gondrie (CDA), Govers (VVD), Van Hoeck (VVD), Van Kuik (CDA), Slagers (CDA), Smits (VVD), Snellen (Jongerenpartij), Swinkels (VVD), Verheijen (VVD), Vermeulen (Gemeentebelangen), Vink-Bressers (VVD) en Van Weert-van
    Geffen (Gemeentebelangen).

  • Men wijst ons erop: Gondrie en Slagers waren voorheen toezichthouders bij CSB

Reageer