Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2021
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Dood in de pot

markt_eindhoven230321_2

Markt Eindhoven, dood in de pot.


anmorgen, Markt Eindhoven, 10:15 uur. Dood in de pot. Lege terrassen, ingeklapte parasols. Ik moest in de buurt van het stadhuis zijn. Ruim op tijd zijnde, een wandeling door het centrum gemaakt. Dat is voor mij lang geleden. Viel niet mee. En niet alleen vanwege de anti-coronamaatregelen.

 

 

 

Op onder meer de Markt, de Hermanus Boexstraat en de Rechtestraat – dé winkelstraat van de stad – uiteraard weinig publiek. Wat opvalt zijn de busjes van pakketbezorgers en een enkele stilstaande vrachtauto met kniooerende lichtjes. Maar nog meer de rommeligheid rond de Catharinakerk.

Aan de Wal staat de voormalige ABN-Amro-bank ernstig te verkommeren, beklad met graffiti.  Dit is een typisch voorbeeld van een naoorlogs bankgebouw, ooit opgericht in opdracht van de Brabantse bank Van Mierlo en Zoon. Dient dus gerestaureerd en behouden te worden. (Terzijde: Een identiek gebouw, in goede staat en in gebruik als kantoor bevindt zich aan de Stationsweg in Den Bosch.) Ernaast, aan de Wal in Eindhoven dus, een groot, eveneens leegstaand en vervallen pand.

Een reactie op “Dood in de pot”

  • Het bankgebouw aan de Wal in Eindhoven, waarvan in bovenstaand stukje sprake is, wordt gesloopt en vervangen, maar de gevel blijft (opgeknapt) bestaan, meldt het ED vanmorgen. De Monumentenwacht houdt toezicht.

Reageer