Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2021
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Waarom goede doelen me de keel uit hangen

Vooropgesteld: ik heb niks tegen goede doelen. Waarom hangen ze me dan toch de keel uit? Om te beginnen hun gebrek aan transparantie over de besteding van de ingezamelde gelden. Hoe gaat dat precies in z’n werk? Hoeveel blijft er aan de strijkstok hangen? Wat is het inkomen van de bestuurders? En dan die werving via de STER. Avond aan avond. Wat kost dat, of krijgen ze korting?

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

4 Reacties op “Waarom goede doelen me de keel uit hangen”

  • peter stiekema:

    En al die ellendige filmpjes zijn al best oud. Of die zielige kinderen en arme dieren zijn al lang gezond, of reeds enige tijd geleden overleden.

  • Beste Guido, Je opmerkingen zijn mij uit het hart gegrepen. Ooit heb ik eens te horen gekregen dat een strijkstok van tussen de 50 en 75% meer regel dan uitzondering is. Voor mij reden om ruim 40 jaar geleden in Best het Handmelken mee vorm te geven. Kleinschalige steun direct in het betreffend land was ons doel. Aangezien geen van ons viool kon speln hadden we ook geen strijkstok. In die jaren is er vanuit Best bijna 2 miljoen euro steun gegeven direct aan scholen, ziekenhuizen etc. Jammer het Handmelken er niet meer is, maar nog wel de door ons destijds opgerichte Kringloopwinkel Handmelken, die nog steeds werkt voor goede doelen. Groet Jan van Beerendonk

  • En kom niet aan Kringloopwinkel Handmelken (of welke kringloopwinkel dan ook, noch aan de voedselbank). In goede herinnering aan mijn overleden buurman Henk Hellings.

Reageer