Wie is online
1 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2021
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Politieke minkukel

Peter Stiekema


et kabinet is dan wel opgestapt wegens de toeslagenaffaire op het ministerie van Financiën, maar voor het overige gaat het kabinet gewoon door, demissionair of niet. Met één uitzondering, Eric Wiebes. Hij verlaat zijn post op Economische Zaken helemaal en blijft dus niet aan als demissionair minister. Hij wordt daar voorlopig opgevolgd door de buitengewoon eigenzinnige Cora van Nieuwenhuizen, minister van Verkeer en Waterstaat, zoals dat ministerie in ieder geval vroeger heette. Er komt nog wel een nieuwe bewindspersoon omdat de dubbelpost te zwaar zou zijn voor Van Nieuwenhuizen alleen.

Wiebes heeft er niet alleen op Financiën, waar hij in het vorige kabinet-Rutte staatssecretaris was, een potje van gemaakt, met name wegens de hardvochtige en niemand ontziende wijze, waarin hij op de Toeslagenaffaire reageerde. Ook als minister van Economische Zaken heeft hij de nodige steken laten vallen, met name in Groningen, waar hij weliswaar de gaskraan grotendeels dichtdraaide, maar de bevolking, die enorme aardbevingsschade leed, vrijwel aan hun lot overliet. Vele duizenden mensen zitten daar nog te wachten op een fatsoenlijke schaderegeling. Die blijft maar uit, terwijl de NAM probeert er met belachelijke verdragen vanaf te komen en Wiebes geen thuis gaf. Ook in Groningen kun je niet in gelul wonen. Het is al wachten op een nieuw parlementair onderzoek, ongeveer analoog aan de Toeslagenaffaire. Ook in dat geval zou hij tegen de lamp zijn gelopen als een van de veroorzakers van de ellende in Groningen, waar velen in bouwvallen al jaren zitten te wachten op een oplossing van hun problemen. En als er inderdaad zo’n onderzoek komt, dan kan een volgend kabinet nu al de borst nat maken. 

Nee, het is niet erg dat  Wiebes opstapt. Zelden zo’n politieke minkukel gezien. Met zijn politieke loopbaan is het nu wel helemaal afgelopen, mogen we hopen. Maar wie helpt de Groningers uit de penarie? 

Voorpagina hhBest

Een reactie op “Politieke minkukel”

Reageer