Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2020
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Haagse politiek brandt zichzelf af

I_quotek kan het me niet herinneren, ik heb er overheen gelezen, zij hebben niet gereageerd, het was totaal mis, ik moet toegeven, het is helemaal misgegaan.’ Enzovoorts enzovoorts. De Haagse politiek is bezig zichzelf af te branden. Een totale afgang ten overstaan van iedere Nederlander die tussen het geginnegap op tv door de journaals volgt over het parlementaire onderzoek naar de Toeslagen-affaire, waardoor duizenden ouders in financiële nood zijn geraakt en na járen, ondanks beloften met krokodillentranen, nog steeds geen zicht hebben op compensatie. Een afgang dus van politieke kopstukken, (ex-)ministers en ambtenaren. En dat middenin een veelvoudige crisis, vier maanden voor de kamerverkiezingen.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

3 Reacties op “Haagse politiek brandt zichzelf af”

  • peter stiekema:

    Het is niet alleen de belastingdienst die er een zooitje van heeft gemaakt, nee het is allemaal nog veel erger.
    Centraal Bureau Rijbewijzen CBR, de Voedsel en Waren Autoriteit, de instituten die zich bemoeien met de opvang van asielzoekers, het UWV, de politie, het regelen van de schade van de aardgaswinning in Groningen (waar ook Wiebes het weer laat afweten) het gebrek aan nieuwe woningen. De problemen voor de landbouw en veeteelt. De gebrekkige ICT bij de overheid. De problemen in de zorg in de breedst mogelijk zin. De aanpak van de Corona. En zo kan je nog wel een tijdje doorgaan.
    Heeft het eigenlijk nog wel zin om naar de stembus te gaan, omdat je toch alleen maar uit hetzelfde rijtje klootzakken kunt kiezen?

  • Over afbranden gesproken. Martin van Roosmalen deed dat vanmiddag met Wiebes in De NieuwsBV op onnavolgbare wijze. En wat de verkiezingen betreft: een onmogelijk dilemma, dat wellicht de opkomst zwaar zal drukken.

  • Ook Rutte behoort niet vrijuit te gaan, begrijp ik uit de reactie van Pieter Omtzigt in De Nieuws BV, die voortijdig moest worden beëindigd wegens einde zendtijd.

Reageer