Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2020
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Bij de dood van Jan Morris, journalist/schrijver

ou moet ik in een Twitterbericht van de Italiaanse krant La Repubblica lezen dat mijn favoriete schrijver/ster van historische werken op 94-jarige leeftijd is overleden. Ik lees veel kranten op zaterdagmorgen, maar dat bericht was me toch ontgaan. Het gaat om Jan Morris, voorheen James Morris (geslachtsverandering in 1974) wiens boek over Venetië, waar hij/zij lange tijd woonde, mij een tijdlang als reisgids heeft gediend.

Voor mij was James Morris de schrijver van een trilogie over opkomst en ondergang van het Brits Imperium, geschreven tussen 1968 en 1978, met als titels Heaven’s Command, Farewell the Trumpets en Pax Brittanica; daarna van een aantal reisboeken waarvan het boek over haar eigen vaderland Wales nog – na dat over Venetië – de meeste indruk op mij maakte.

Meer op SanteLOGieVoorpagina hhBest

Reageer