Wie is online
3 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2020
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Dementie: de passie blijft

foto-bij-dementie-expoAls je oud bent, maar ook eerder al, kun je te maken krijgen met dementie. Je wereld wordt dan beetje bij beetje steeds kleiner. Maar dementie kent veel gradaties en de aandoening betekent niet dat je dan niets meer kunt.


Freke van Esch
–> maakte foto’s van mensen met dementie en hun passie.


 

Integendeel. Deze hele maand is er een CultuurSpoor Best een expositie te zien waaruit blijkt dat ook deze mensen nog heel gepassioneerd met dingen bezig kunnen zijn.

De expositie toont foto’s van Freke van Esch. Zij fotografeerde mensen met dementie uit Best en Oirschot. Haar werk laat zien hoe deze mensen hun dagen vullen. Dat varieert van tuinieren tot zorgen voor medebewoners en van schilderen, keramiek en muziek maken tot houtbewerken bij Vietalent. Het geheugen mag dan minder worden, de passie blijft!

In en op de vitrines zijn de resultaten te zien van de creatieve bezigheden, zoals schilderijtjes en houten speelgoed.

Verder is er de hele maand september, met het oog op de Wereld Alzheimerdag op 21 september, in CultuurSpoor een Geheugenpunt geopend. Dat is een speciale hoek in de bibliotheek met boeken- en informatie over dementie en hoe om te gaan met dementie en Alzheimer.

Reageer