Wie is online
0 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2020
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Onbeantwoorde vragen na dodelijk ongeluk in Best

erder heb ik al eens ’n voor mijn doen vurig pleidooi gehouden voor het plaatsen van vervolgberichten op die over verkeersongelukken. Volgens mij ligt hier een taak voor de journalistiek, maar ook voor de politie die immers actief is op sociale media. Met de mededeling, ‘hoe het ongeluk is kunnen gebeuren is nog niet duidelijk’, doorgaans aangevuld met ‘de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht’, is de zaak immers nog niet ten einde. Een ongeval kan namelijk juridische gevolgen hebben en in sommige gevallen kan het aanleiding zijn tot maatregelen van de wegbeheerder, het rijk, de provincie of de gemeente. Mogelijke positieve invloed op verkeersgedrag daargelaten – erg optimistisch ben ik daarover niet.

Deze column is tot medio september 2020 te beluisteren op de website van Omroep Best

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

Een reactie op “Onbeantwoorde vragen na dodelijk ongeluk in Best”

  • Tom:

    Guido,
    Zo’n vervolgonderzoek stilhouden is vaak ook een zaak van… Geen lastige vragen krijgen en/of nog meer leed voor de achterblijvende familie veroorzaken.
    Zo’n ongeluk kan door een plotseling defect komen. Dat is dan niet extra schokkend. Maar als het een fout is door gedrag in het verkeer van het slachtoffer of een ander, is het dan een meerwaarde om dat openbaar te maken? Moet alles met naam en toenaam openbaar gemaakt worden?
    Het feit dat er een onderzoek komt, is een goede zaak. Immers is herhaling misschien te voorkomen. Het feit dat de uitkomst vaak niet in de krant komt, heb ik geen problemen mee. Ik hoop wel dat de uitkomst van het onderzoek gebruikt wordt om de situatie te verbeteren. Wat ook de oorzaak was.

Reageer