Wie is online
12 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2020
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Voor straf mondkapje

Rond het coronavirus is het in Nederland dus een chaos. De mensen kunnen geen wijs uit de richtlijnen en de daarover elkaar tegensprekende al  dan niet zelfbenoemde ‘deskundigen’. Ze zijn coronamoe, willen toch iets maken van hun vakantie. Jongeren maken zich geen zorgen over zichzelf, laat staan over ouderen en andere kwetsbaren. Het is stervensdruk in de Kalverstraat en andere om welke reden dan ook populaire locaties. Kabinet, ga er maar aan staan.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

3 Reacties op “Voor straf mondkapje”

 • peter stiekema:

  Vorige week was ik in Zeeuws-Vlaanderen, heel rustig in het gehucht mijner inwoning, maar in Breskens kon je over de hoofden lopen. Met name het uitgaanscentrum (Spuiplein) was tjokvol, Ook het overdekte winkelcentrum liep over, met name op zaterdag. Ik draag sinds kort weer een mondkapje, zeker als ik een winkel of bank binnenga. Baat het niet? Misschien, maar het schaadt in ieder geval ook niet. En waar is Hugo de Jonge als er daadkracht verwacht wordt? Kamperen zeker. Hadden die CDA-ers nou toch maar op Pieter Omtzigt gestemd. Waar zijn de RIVM- en OMT-junta’s? Pas in september waren ze oorspronkelijk van plan weer wat van zich te laten horen. Dat zal veel te laat blijken te zijn.

  • Sante Brun:

   Ben het wel met Peter eens. Het is dat ik van het mondkapje meteen een onbedaarlijke jeuk aan mijn neus krijg, anders droeg ik het voortdurend. Op drukke plaatsen en slecht geventileerde locaties kwam ik toch al niet. Bezwaren treden alleen op als je het mondkapje gebruikt wanneer je op een intensive care-afdeling werkt, dan moet je goed weten wat je doet, bijvoorbeeld niet te lang hetzelfde kapje gebruiken, de buitenkant niet aanraken etc. Mijn mondkapje herinnert mensen die vergeetachtig zijn aan de regels, die misschien een beetje overdreven, maar absoluut geen onzin zijn.

 • Frans Weisglas, VVD-er en oud-kamervoorzitter, op Twitter:

  Het #corona beleid is steeds meer verbrokkeld. De landelijke regie is weg. Maatregelen en discussies steeds meer op niveau veiligheidsregio, s / burgemeesters. Ok qua uitvoering maar landelijk beleid moet leidend zijn. Kabinet: neem teugels weer in handen

Reageer