Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2020
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Minder vreemd dan je denkt: Breda hoort erbij

Nogal wat media – ook landelijke – berichten vandaag over een persconferentie van de burgemeesters van ‘de drie grootste Brabantse steden’ (Den Bosch, Tilburg en Eindhoven) waarin zij waarschuwen dat, gezien de toename van het aantal besmettingen met het coronavirus, hernieuwde zorgvuldigheid bij de burgers nodig is.
Wie mocht denken, dat de zogenaamde Brabantse stedenband uit mëér bestaat dan de drie genoemde gemeenten, namelijk ook uit Breda, zit goed. Maar burgemeester Paul Depla van die stad, ontbrak in het rijtje. Toch is dat minder vreemd dan je denkt.

 

 

 

De burgemeesters van ‘de genoemde drie’ zaten daar namelijk niet namens hun steden, maar als voorzitters van de Veiligheidsregio’s Brabant Noord, Zuid-Oost Brabant en Midden- en West-Brabant, inclusief Breda. Terwijl de dreiging van het Coronavirus daar momenteel het sterkst is.

Een wat minder gelukkige presentatievorm dus. Eerlijk gezegd vind ik het gebruik van de term Wake-up call door de heren vervelender.

Reageer