Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2020
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

‘Quicksand’, schokkend met discutabel slot

quicksand

Hanna Ardéhn en Felix Sandman in de Zweedse Netflixserie Quicksand.


ooral voor juristen om van te smullen: is de 18-jarige Maja Norberg uit de rijke voorstad Djursholm van Stockholm (tegen de zogenaamde meerderjarigheid van die kinderen heb ik mijn bedenkingen) mede-schuldig aan de door haar drugsverslaafde vriendje Sebastian Fagerman op school aangerichte dodelijke schietpartij of niet? De schrijfster van de roman, waarnaar de spannende, Zweedse maar Engelstalige Netflixserie Quicksand (Drijfzand) is gemaakt, Malin Persson Giolito, is advocaat en dat komt voor honderd procent tot uiting.

 

 

 

Tegen het einde sprak ik tegenover mijn partner het vermoeden uit, dat Maja  ontoerekeningsvatbaar zou worden verklaard, maar ik verklap de afloop van de enerverende rechtsgang natuurlijk niet. Want is het slimme meisje ook een rasmanipulator? In elk geval is David Dencik als de door haar ouders ingeschakelde advocaat, mede dankzij  de aan Persson ontleende dialoog, op cruciale momenten dé ster van de film.

Quicksand is een schokkende ‘jongerentragedie’ van deze tijd, waarin ouders machteloos staan tegenover het ‘feestelijke’, experimentele, drugsgerelateerde leven van hun kinderen. Of zelf niet deugen.

Slotopmerking: die zwarte dealer, van wie het vriendje afhankelijk is, kan anno 2021 natuurlijk niet meer.

Voorpagina hhBest

Een reactie op “‘Quicksand’, schokkend met discutabel slot”

  • Bedankt voor de tip, wij vonden dit een zeer goed gespeelde en boeiende serie. Je ziet hoe het fenomeen framing werkt: alles wees erop dat dit meisje met voorbedachte rade te werk ging en iedereen geloofde het. Echter, de rechter oordeelde juist en daarom vond ik het juist zo’n mooi einde. Ik raadpleeg deze rubriek regelmatig, we hebben weer een mini serie uitgekozen uit de aanbevelingen.

Reageer