Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2020
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

‘Keet’ gelegaliseerd

keet

De eigenaar van een huis aan de Klompenfabriek in Best legde in 2018/2019 in zijn tuin niet alleen ‘n zwembad aan, maar voegde daar, grenzend aan de Prinses Margrietlaan zonder daarvoor vergunning aan te vragen, een houten gebouwtje toe. Buitengewoon visueel storend, vond een dorpsgenoot uit de aangrenzende wijk Heivelden en deed over het geval een melding bij de gemeente. De ‘keet’ is nu gelegaliseerd, wat wil zeggen dat ze mag blijven staan.

 

 

 

Na de melding heeft de gemeente het geval gedurende ongeveer een jaar laten sloffen. Begin dit jaar is de ‘clandestiene bouwer’ erop gewezen dat hij een vergunning moest aanvragen. Wat hij natuurlijk deed, met succes. Blijkbaar zijn de maatstaven die de gemeente hanteert voor het desbetreffende bestemmingsplan zó ruim, dat je daar als eigenaar/bewoner zo ongeveer je gang kunt gaan.

Voorpagina hhBest

Een reactie op “‘Keet’ gelegaliseerd”

 • In mijn ogen is het “gelukkig” zo dat de voorwaarden verruimd zijn. Je mag nu veel meer dan vroeger het geval was.
  Ik ken deze casus niet, maar als ik dan lees dat een bewoner uit een andere wijk het bezwaar heeft ingediend, dan denk ik… WTF.
  Stel even dat iemand uit Groningen hier het bezwaar zou indienen, hoe zouden we dat vinden?
  De buren hadden geen bezwaar. De persoon in kwestie schaadt ook niemand met het bouwwerk. Er is alleen iemand die het lelijk vindt… Ja, zo lust ik er ook nog wel een paar. Er is altijd wel iemand die iets lelijk vindt.
  Het is een woonwijk en in die woonwijk staan huizen, schuurtjes, schuttingen etc. Deal with it.
  Als we alles dat lelijk is moeten slopen, dan vrees ik dat er in Best weinig blijft staan. Te beginnen met het gemeentehuis.

Reageer