Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven

Clichés en stoplappen

komtgoedens even iets heel anders. Vanaf begin februari ben ik als taalliefhebber bezig geweest met het verzamelen van wat –samengevat- kan worden gezien als het gebruik van clichés stoplappen en verbasteringen. Niet om iets of iemand aan de kaak te stellen. Het is een verschijnsel dat zich als het ware aan mij opdringt via allerhande media. Net als echte taalfouten, die in aantal hand over hand toenemen.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

Een reactie op “Clichés en stoplappen”

  • Er duiken natuurlijk steeds weer nieuwe uitdrukkingen op die dan een al dan niet hardnekkig leven gaan leiden. Zoals nu: opschalen (het uitbreiden van voorzieningen in de strijd tegen het Coronavirus). Veel van die ‘vondsten’ verlenen aan het betoog van de betrokkene meer gewicht…denkt hij/zij. En de volgende spreker denkt, ‘da’s leuk, doe ik ook’.

Reageer