Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2020
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829

Het hopeloze gevecht tegen plastic

We kennen het allemaal: het hopeloze gevecht tegen het plastic. De stranden van Schiermonnikoog, na het in zee kieperen van een aantal containers, vorig jaar. Nu weer de Biesbosch. Nadat het water vorige week donderdag in de ‘bergpolder’ Noordwaard (6000 voetbalvelden groot) begon te zakken, kwamen ontstellende hoeveelheden plastic, aangevoerd door de rivieren, bloot te liggen.

Meer op ManierenVoorpagina hhBest

3 Reacties op “Het hopeloze gevecht tegen plastic”

  • Verschrikkelijk. Deed gisteren een inleiding bij her Water Concerto van Tan Dun door @AntwerpSymphony. Hij schreef het deels uit zorgen om het steeds vaker vervuilde water.

  • Kunststoffen zoals polyester en acryl, die veel in kleding worden gebruikt, laten tijdens wasbeurten kleine deeltjes los, de zogeheten microplastics, die niet door waterzuiveringsinstallaties worden opgevangen en daardoor in de oceanen terechtkomen. Ze vormen naar schatting tussen de 15 en 31 procent van al het plastic dat in zee gedumpt wordt. Dit meldt de website Joop op gezag van de Huffington Post. De Franse regering verplicht wasmachinefabrikanten om per 2025 filters voor microplastics in hun apparaten te installeren.

  • Tegen 2050 zal de productie van plastic verantwoordelijk zijn voor 15 tot 20 procent van de CO2-uitstoot, blijkt uit cijfers van EIT Climate-KIC, een Europees uitvoeringsorgaan dat start-ups ondersteunt. Als we daar niets aan doen, blijven we de petrochemische industrie, die de grondstoffen voor verschillende soorten plastics produceert, stimuleren om door te gaan met het gebruik van fossiele brandstoffen.
    Bron: innovationorigins.com

Reageer