Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2020
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

‘Twee pausen op één kussen…

Peter Stiekema


…daar slaapt de duivel tussen’. Ik maak het in de kop begonnen spreekwoord, enigszins aangepast uiteraard, hier maar even af. Een jaar of wat geleden was paus Benedictus de zoveelste moe, moe van het paus zijn.

 

 

 

En deze Duitse herdershond, die in de jaren dertig en veertig ook nog een tijdje lid was van de Wafwaf SS, zoals de Hitlerjugend ook wel werd genoemd, beloofde zijn opvolger, een Argentijn die de naam Franciscus aannam, dat hij hem niet voor de voeten zou lopen (met zijn rode schoentjes) en in alle rust zijn laatste jaren in het Vaticaan zou slijten. Maar zie, de Duitser schreef een boek, waarin hij het te linkse beleid van zijn opvolger aanviel, gesteund door de Curie uiteraard. Hij is bang dat Franciscus het celibaat gaat aanpakken, want dan zouden de geestelijken te veel afgeleid zijn van hun herderlijke functie en te veel tijd aan vrouw en kinderen besteden. Met kinderen hebben ze in het Vaticaan nog niet echt moeite, want vele geestelijken hebben het credo ‘laat de kinderen tot mij komen’ iets te letterlijk opgevat, maar die vrouwen, ach jee, die vrouwen.

In ieder geval is het verraad van Benedictus het zoveelste bewijs, dat je als paus je voorganger eerst naar de andere wereld moet helpen, zoals in de tijd van de Borgias nogal eens geschiedde. En dat Duitsers patente leugenaars zijn, uiteraard.

Voordat je het weet zit er weer een paus in Rome en zijn tegenhanger in Avignon. Het pauselijk paleis staat er nog en wordt geroemd om zijn schoonheid. Moet ik dit laatste uitleggen? Ja, vast wel, maar ik schrijf nu eenmaal niet voor de ULO-klantjes. Of je had destijds maar beter moeten opletten, en anders zoek je het op via Wikipedia.

Zie ook: eerlijke film over r.-k. crisis 

Voorpagina hhBest

 

 

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Een reactie op “‘Twee pausen op één kussen…”

 • peter stiekema:

  AANVULLING via MSN
  Voormalig paus Benedictus XVI heeft kennelijk spijt van zijn medewerking aan een omstreden boek dat woensdag uitkomt. Hij wil dat de uitgever zijn naam verwijdert als co-schrijver, zo heeft zijn persoonlijk secretaris dinsdag bekendgemaakt.
  In het boek staat dat het celibaat heilig is binnen de kerk en dat daar niet aan mag worden getornd. Aanleiding voor die stelling is dat de huidige paus Franciscus vorig jaar zei dat ook getrouwde mannen priester moeten kunnen worden in afgelegen gebieden waar een tekort is aan priesters. “Ik kan mij hier niet over stilhouden”, aldus Benedictus in het boek. Rooms-katholieke wetenschappers hebben vraagtekens gezet bij de uitspraak die de positie van Franciscus zou kunnen aantasten.
  Volgens aartsbisschop Georg Ganswein heeft Benedictus de belangrijkste schrijver van het boek, kardinaal Robert Sarah, gevraagd zijn naam te schrappen van de kaft, uit de introductie en de samenvatting.
  AANVULLING VAN MIJ: Tsja, berouw komt na de zonde. Dat had Benedictus toch kunnen weten. Daar hebben ze in Rome per slot van rekening de biecht voor uitgevonden.

Reageer