Wie is online
2 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2019
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Veiligheid: speeltoestellen afgeschermd

speeltoestellen

Aan de rand van de Bestse wijk Dijkstraten – in aanbouw – zijn enkele speeltoestellen om veiligheidsredenen door de gemeente met hekken afgeschermd.


In overleg met de keuringsdienst heeft de gemeente Best enkele speeltoestellen in een zogenaamde speelwadi aan de buitengrens van de in aanbouw zijnde wijk Dijkstraten met hekken afgesloten.

 

 

 

In het voorjaar is door Replay Profs in Playgrounds de speelwadi in Dijkstraten ingericht. Dit ontwerp is in overleg met de bewoners gekozen. Alle speeltoestellen in de gemeente Best moeten een verplichte certificering hebben. Deze week is uit controle gebleken dat enkele toestellen nog niet volledig voldoen aan de veiligheidseisen, zo meldt de gemeente.

In overleg met het keuringsinstituut is besloten enkele toestellen af te zetten met hekwerken, daarnaast wordt uit enkele toestellen het speelelement verwijderd. In overleg met de leverancier wordt een oplossing gezocht.  Het is volgens de gemeente mogelijk dat enkele toestellen in de speeltuin vervangen worden.

De gemeente Best plaatst vaak originele speeltoestellen, zoals onlangs deze schommelboot in het voltooide wijkje Klompenfabriek, tussen de Oirschotseweg en de Prinses Margrietlaan. (Foto: )

speelboot

3 Reacties op “Veiligheid: speeltoestellen afgeschermd”

 • Maar ook positief nieuws over Dijkstraten. Website gemeente Best:

  Groen licht voor MFA Dijkstraten

  Op maandag 21 oktober is de overeenkomst gesloten voor de bouw van de multifunctionele accommodatie in Dijkstraten. In deze accommodatie komen 22 koopappartementen en kindcentrum Platijn.
  Op maandag 21 oktober is de overeenkomst gesloten voor de bouw van de multifunctionele accommodatie in Dijkstraten. In deze accommodatie komen 22 koopappartementen en kindcentrum Platijn. Kindcentrum Platijn is ontstaan uit de voormalige basisscholen Wilhelmina en De Schakel en kinderdagverblijf Korein.

  De overeenkomst werd ondertekend door directeur John de Beijer van Giesbers Ontwikkelen en Bouwen en burgemeester Hans Ubachs in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de school, kinderdagopvang en de architect van het gebouw Margriet Eugelink.

 • Tien dagen geleden zijn de hekken weer verwijderd en zijn er al diverse speelelementen teruggeplaatst in de toestellen. Sinds 12 november kan ook de dubbele kabelbaan weer gebruikt worden. Alle toestellen zijn nu volledig gecertificeerd met uitzondering van de rolstoelschommel. Hierover is de gemeente nog in overleg met de leverancier.

 • In oktober 2019 zijn in de nieuwe speelwadi in Dijkstraten een aantal speeltoestellen afgezet met hekken. Op één toestel na zijn de toestellen begin november weer vrijgegeven zodat de kinderen weer volop konden genieten van het speelplezier. Eén toestel, de schommel, mocht helaas niet geplaatst worden in de openbare ruimte. Daarom hebben wij in overleg met de leverancier Replay Playground BV gekeken naar een vervangend toestel. Dit speeltoestel wordt vandaag en morgen geplaatst. Bron: Gemeente Best https://www.gemeentebest.nl/nieuws/2020/02/27/vervangen-mindervalidenschommel-speelwadi-dijkstraten

Reageer