Wie is online
15 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
augustus 2019
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Met het hoofd in de wolken

Peter Stiekema


r zijn van die berichten waar ik behoorlijk om moet lachen. Zo las ik vandaag dat de helft van de sporters zich niets van de hitte aantrekt en gewoon door blijft trainen, hoewel dat heel gevaarlijk is voor de gezondheid. En dat ondanks het Nationale Hitteplan, dat al weer een aantal dagen geleden uit de ijskast is gehaald.

In dat plan staan alle gemeenplaatsen die je maar kunt verzinnen. Veel drinken, dunne of zo min mogelijk kleren, Hoofd en lichaam koel houden, niet te veel bewegen. Maar niks hoor het hitteplan is aan 50 procent van de sporters niet besteed, zo blijkt uit een enquête. Die lopen, ondanks de verschroeiende zon, waarschijnlijk gewoon met hun hoofd in de wolken, dromend van medailles en kampioenschappen.

Een ander artikel, waarbij ik een glimlach niet kon onderdrukken, ondanks de ernst van de situatie. is het bericht ‘Amsterdam verliest grip op de misdaad’ . Dat lijkt me al enige tijd het geval en binnenkort gaat de gemeenteraad er over vergaderen, ik dacht op 5 september als iedereen weer terug is van een ‘welverdiende’ vakantie. De misdaden tierden de afgelopen maanden echter welig. Volgens mij is Amsterdam niet alleen de grip op de misdaad, maar ook die op de werkelijkheid al lang kwijt. Met het hoofd in de hasjwolken wellicht.

Voorpagina hhBest

Een reactie op “Met het hoofd in de wolken”

Reageer