Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2019
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Hel van het Noorden, term van de ijswedstrijd

hel

Maarten van der Weijden bevindt zich nu, bij valavond tussen Franeker en Bartlehiem (t-kruising met Dokkumer Ee). De Hel van het Noorden klonk het vanmiddag her en der, maar dat is natuurlijk een term van de ijswedstrijd. Het slaat op de lengte van het traject zonder steden, west-oost lopend; de totale eenzaamheid, waarvan nu geen sprake is; de ijzige oostelijke wind; sneeuwjacht etc. Maar de weersomstandigheden zijn nu ideaal. Het beeld, ontleend aan de YouTube-stream van de NOS, toont overleg met de begeleiders om ca. 21:55. Maarten zwemt nu weer onder luide aanmoedigingskreten van de Friezen en beschenen door landbouwtrekkers verder. Volgens het (aangepaste) schema van de Leeuwarder Courant wordt hij maandag om 10:20 uur in Dokkum verwacht. Lukt dat, dan komt hij morgenavond om half acht aan op de Grote Wielen in Leeuwarden.

Een reactie op “Hel van het Noorden, term van de ijswedstrijd”

  • Vanmorgen rond 9:15 had Maarten het duidelijk even moeilijk. Volgens de LC ligt hij op schema voor en zou hij om 9:30 in Dokkum moeten zijn aangekomen. Maar hij zwemt nu nog in de Dokkumer Ee. Schoolkinderen aan de wal zingen scanderend ‘Maarten hou vol’.

    update 25 juni:
    Wie de Hel van het Noorden echt aan den lijve heeft gevoeld, is de nu 88-jarige Reinier Paping, de winnaar van de Elfstedentocht van 1963 – de zwaarste ooit. Een mooi moment na de finish van Maarten van der Weijden was de aanbieding door Paping van diens Elfstedenkruisje. Hij had er kennelijk zelf lang genoeg naar kunnen kijken. 🙂

Reageer