Wie is online
6 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
maart 2019
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

FvD lang niet zeker van plek in GS Brabant

vlag-brabant-Forum voor Democratie mag dan bij de verkiezingen van gisteren met 9 van de 55 zetels de op één na grootste partij in de staten van Brabant zijn geworden (de VVD won nipt met 10 zetels) haar deelname aan het dagelijks bestuur van de provincie, het college van Gedeputeerde Staten, is nog allerminst zeker. Het is trouwens de vraag of de partij van Thierry Baudet daarop staat te springen.

 

De gekozenen van de FvD (allen Brabanders) hebben, en dat is een landelijk beeld, over het algemeen geen of nauwelijks politieke ervaring. Dat geldt zeker voor de lijsttrekker, de notariaatmedewerker Eric de Bie (1971) uit Bergen op Zoom, de vermoedelijke fractievoorzitter. Een oppositierol lijkt meer voor de hand te liggen.

De VVD heeft dus het initiatief en het is heel goed denkbaar dat die haar heil zal zoeken bij andere partijen als CDA (8 zetels), SP, D66 en GroenLinks (alle drie 5 zetels). De deelname van de PvdA (3) is veel minder zeker.

Het oude college van zes gedeputeerden bestaat uit 2 VVD, 2, SP, 1 D66 en 1 PvdA. Het CDA is vier jaar geleden ‘buiten de deur’ gehouden. Met dit soort tactiek heeft men dus in Brabant ervaring.

Opgave gemeente Best: Voorlopige uitslagen per stembureau per politieke groepering Provinciale Staten (PDF, 85.9 kB)

Voorpagina hhBest

2 Reacties op “FvD lang niet zeker van plek in GS Brabant”

  • De VVD nam in de jaren zeventig al ’n sleutelpositie in, in de Brabantse staten. Alle Brabantse dagbladen, waaronder die van de Brabant Pers, hadden toen nog ‘provincieredacteuren’ die de politiek en de vergaderingen op de voet volgden. Kwam het moment, na verkiezingen, dat de fractievoorzitter van de VVD in de staten, de beminnelijke Ym van der Werff, zei: ‘We moeten voorkomen dat de Brabant Pers het college gaat vormen.’

  • Brabants Dagblad, vandaag: ‘De kans is groot dat Hans Smolders (lijstduwer FvD) dankzij voorkeurstemmen zijn zetel in de Staten gaat innemen. In dat geval doet hij dat naast zijn raadswerk in Tilburg.’

    Smolders is de voormalige chauffeur van Pim Fortuyn.

Reageer