Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2018
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Priestertje spelen

Het mooiste wat een katholieke moeder kon overkomen (vond althans mijn moeder) was dat een van haar zonen priester werd. Zo’n altaartje werd dan beschouwd als ’n soort stimulans. Niet dat het altijd werkte, want de broer die priestertje speelde werd beroepsmilitair en de jongen die soldaatje speelde ging naar het seminarie. Trouwens, zit dat jongetje op de foto niet stiekem een Suske en Wiske te lezen? Kwam ook voor.

 

 

Het fraaiste ensemble dat ik ooit gezien heb, was een heuse kapel achter de woning (tevens garen- en bandwinkel) van koster Johan van der Heijden in Ginneken, wiens zoon ook voor priester studeerde. Geen wonder trouwens: de koster kon immers beschikken over afgedankte kerkspullen.
Het volgende onderwerp van het BHIC zou wel eens ‘de eerste heilige mis’ kunnen zijn die een pas gewijde priester opdroeg in de kerk van zijn ouderlijke woonplaats. Een groot feest, met bruidjes en al, waaraan de hele parochie deelnam. Dit is nog maar enkele tientallen jaren geleden.

Voorpagina hhBest

Reageer