Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2018
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Twee woeste cellisten kunnen alles

2cellos

Beeld: YouTube


Eerst denk je, dit kan helemaal niet. Twee Kroaten op celli waar je dwars doorheen kijkt. Maar al gauw wordt het duidelijk. Ze spelen hun eigen play back. De toetsen, de snaren en het spel zijn echt. Ze kunnen alles in elk muziekgenre en maken een perfecte show. Het meer dan duizendkoppige raakt in extase.

 

 

 

Luka Sulic and Stjepan Hauser beginnen zoetgevooisd en eindigen met…Pachabel. Maar daartussendoor heerst een verrukkelijke chaos, die de mensen in de arena van Verona van hun stoelen jaagt. De gebroken haren zweven rond hun strijkstokken.

Ik kwam er als kijker/luisteraar op mijn smart-tv, recht van het web, dus buiten de opzetbox van de provider om, toevallig terecht: de complete registratie (2016) van een concert van anderhalf uur op YouTube. Geen moment had ik de neiging, af te haken, net zo geobsedeerd als het publiek, waarmee de spelers als het ware een dialoog aangaan.

De camera ziet alles: de zwijmelende meiden – later blijkt het een dwarsdoorsnede van de Italiaanse bevolking. En dan is er nog een drone boven het hart van Verona die het spektakel zo nog nodig compleet maakt.

Sullic en Hauser, die nog deze maand een nieuw album uitbrengen, reizen de hele wereld over: Japan, Australië en vooral de VS. Alleen Europa komt er op de speellijst bekaaid af.

Je kunt ook met z’n tweeën op één cello spelen 😉

Verliefd op de cello? Haydn: Celloconcert in C – Marie-Elisabeth Hecker & Radio Kamer Filharmonie [HD] Zondagmorgenconcert AVRO in Concertgebouw, Amsterdam, 25 minuten.

Of anders, de in 1987 al op 42-jarige leeftijd overleden en door haar bewonderaars diep betreurde Jacqueline du Pré in het celloconcert van Dvorak. Het London Symphony Orchestra wordt gedirigieerd door haar man, Daniel Barenboim. Een zwart-wit-registratie van de BBC. 45 minuten.

Reageer