Wie is online
3 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2018
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kanoën gaat nog net…

lage_waterstand

Foto/tekst © Jan van de Ven


In een kano de rivier de Aa afzakken… je kunt voor een prachtige zomerse middag slechtere vormen van tijdsbesteding bedenken. Vanaf Middelrode, even voor de ruïne van kasteel Sendensate, staat het water zo laag dat het nog maar nét gaat, met z’n tweeën in zo’n blauwe huurkano.

’Tot nu toe valt het wel mee,’ antwoorden de peddelaars als ze onder de brug in de Brugstraat door varen, ‘maar ze hebben ons toen we vertrokken wel gewaarschuwd voor sommige stukken richting Berlicum.’ En zo’n stuk met een minimale waterhoogte gaan de kanovaarders op de foto juist tegemoet.

Het lijkt mee te vallen, want later zie ik ze in de verte, een heel eind verderop op de rivier, nog steeds de Aa afzakken.

Ik besluit de hitte van de gevorderde middag te trotseren en fiets nog een stukje om, op zoek naar een terras, voor verkoeling en ter bestrijding van de droogte. ik heb nou eenmaal altijd als iets tegen drooglegging gehad…

Meer op beeldenstormer.nlIntussen kun je beter door de rivier lopen — Voorpagina hhBest

Reageer