Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juni 2018
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Landelijke demonstratie tegen luchtvaartgroei

luchtvaart

Op zaterdag 23 juni houden de gezamenlijke milieuorganisaties en aktiegroepen van omwonenden in zes steden een landelijke demonstratie tegen verdergaande ontwikkeling van de luchtvaart in Nederland. In Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Zwolle, Maastricht en Eelde (Groningen).

 

 

 

‘Luchtvaart is hot,’ zegt Cas van Kleef, campagneleider van Greenpeace. ‘In de 4 weken na de start tekenden al meer dan 32.000 mensen het luchtvaartmanifest. De media staan bol van vliegveldnieuws en de lokale actiegroepen hebben zich voor het eerst in de geschiedenis verenigd.’

Steeds meer Nederlanders maken zich zorgen om het veranderende klimaat, de toenemende overlast en de bizarre uitzonderingspositie van de luchtvaart. Het ouderwetse overheidsbeleid leidt tot steeds meer vluchten, grotere vliegvelden en onmogelijk lage ticketprijzen. Maar groei van de luchtvaart gaat niet samen met een groene, veilige toekomst. ‘We willen betaalbaar en snel op duurzame, klimaatvriendelijke manier kunnen reizen.’ aldus Van Kleef.

‘We kunnen niet langer stil zijn en toestaan dat luchthavens als rupsjes-nooit-genoeg blijven groeien en roepen de overheid op, in te grijpen en te investeren in alternatieven. Stop de oneerlijke concurrentiepositie van de luchtvaart tegenover de trein en de bus. Hef belasting op vliegtickets en kerosine.’ Tot zover Greenpeace.

Voorpagina hhBest

Reageer