Wie is online
6 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2018
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Raad Best volgt voorstel VVD tot brede coalitie

De gemeenteraad van Best heeft zich deze week akkoord verklaard met het voorstel van de VVD-informateurs Verheijen en Dijkhoff tot de vorming van een brede coalitie, waarbij in totaal vier wethouders zullen worden geleverd door VVD, CDA, Best Open en Jongerenpartij JO. De VVD noemde dit ‘een evenwichtige mix van landelijke en lokale partijen die een breed draagvlak in de raad kan hebben van 15 van de 21 zetels’.

 

 

Op grond van dit besluit vinden de onderhandelingen een vervolg, waarbij het ook gaat om een ‘regeerakkoord’ dat door een raadsmeerderheid kan worden aanvaard. Formateur is de VVD-er John Verheijen (wethouder 2014-2018 en opnieuw kandidaat voor de post).
In de vorige raadsperiode bestond het college, naast de burgemeester, uit wethouders van de VVD, D66, PvdA en Best Open.

Voorpagina hhBest

Een reactie op “Raad Best volgt voorstel VVD tot brede coalitie”

  • Na de verkiezingen, waarbij de VVD met 6 zetels veruit de grootste partij werd, sprak ik de hoop uit dat zij haar democratisch gehalte zou bewijzen. Dat doen de informateurs wel degelijk, door te kiezen voor een brede coalitie. Maar het blijft natuurlijk bij ‘leuk politiek bedrijven’, als ze langs hun neus weg opmerken dat ze, gezien de nieuwe verhoudingen in de Bestse raad ook voor twee VVD-wethouders hadden kunnen gaan. Helemaal realistisch zou dat evenwel niet zijn, want daar zou de VVD moeilijk een raadsmeerderheid (12 van de 21 zetels) voor vinden.

Reageer