Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2018
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Nu moeten kinderen weer niet leren programmeren

Fast Moving Targets


We horen al weer heel lang dat we allemaal moeten leren programmeren in een tijd waarin alles digitaal wordt. Al was het maar om de mogelijkheden en onmogelijkheden beter te begrijpen als we in teams met programmeurs opereren. En dat moet natuurlijk bij kinderen beginnen!  Och, zegt nu niet de minste deskundige, is dat wel zo?

 

 

 

Tom Hulme van Google Ventures, de investeringstak van Google’s  moederbedrijf Alphabet:

‘Deep machine learning will likely automate the writing of code relatively quickly. Creativity is going to be far more important in a future where software can code better than we can. Our education system should emphasise the use of human imagination to spark original ideas and create new meaning. It’s the one thing machines won’t be able to do.’

De ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie gaan zo hard, dat computers dat programmeren straks wel voor ons doen. Zoals ze zoveel dingen beter kunnen. Maar originele ideeen, daar zijn apparaten niet goed in. Dat doen we als mens beter. Laten we daar het onderwijs dan ook op inrichten, is zijn overtuiging. En laten we kinderen leren leren. Laten we ze daar de lol van bijbrengen. En laten we ze laten opgroeien in het besef dat je je hele leven moet blijven leren.

Fast Moving TargetsVoorpagina hhBest

Reageer