Wie is online
20 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2018
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Dit verdient straks het designmuseum


Zie hoe studenten aan de Technische Universiteit Twente zich bezig houden met hulp aan hun (groot)ouders, die de nieuwe tijd niet meer kunnen volgen: digibetisme – maar toch nog graag mee willen doen. Het systeem waaraan zij werken en dat vooralsnog alleen toepasbaar lijkt in verzorgingstehuizen heet PenPal. Het komt erop neer, dat ouderen (20 procent van hen kan niet met computers en aanverwante zaken omgaan) een briefje posten, vrijwel op de manier zoals ze dat een leven lang gewend zijn en op technisch dezelfde simpele manier antwoord krijgen. Je kunt er hier alles over lezen. ‘App een oma.’

 

 

Juist vandaag melden de media dat het Evuluon (het gebouw met de aanblik van een vliegende schotel dat Philips in 1966 liet bouwen en dat te koop staat) de status van Rijksmonument heeft verkregen. Eindhoven speelt met de gedachte daar een designmuseum in te vestigen. Laat het gebeuren en laat de onbeschermde omgeving dan ook intact blijven. ‘Monumenten moeten kunnen ademen,’ schreef ik al eerder.

Voorpagina hhBest

Reageer