Wie is online
3 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archief
februari 2018
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Misbruik van ‘It giet oan’

itgietoanIn 1997 kondigde de toenmalige voorzitter van de vereniging De Friesche Elfsteden, Henk Kroes (inmiddels 79) het doorgaan van de tocht aan met It giet oan (Het gaat door). Die kreet is sindsdien een eigen leven gaan leiden, helemaal los van de Elfstedentocht. Vorige week riep Omroep Brabant het al uit, bij de aankondiging van ‘mogelijk schaatsen op ondergelopen landjes’; vandaag het AD idem dito. En de teaser op Topics, ‘n digitale kiosk van De Persgroep, zet er dan ‘automatisch’ Elfstedentocht boven.
Voorpagina hhBest

2 Reacties op “Misbruik van ‘It giet oan’”

  • peter stiekema:

    ….en vorige week vrijdag, toen het nog moest beginnen te vriezen, had DWDD CDA-fractievoorzitter Buma, mede verantwoordelijk voor dit waardeloze kabinet Rutte, uitgenodigd om te praten over diens deelname aan de Tocht in 1986. Geen kritische vraag over het beleid tegenover ‘Groningen’, nee, alleen maar gereutel over de Elfstedentocht. Die zijn echt niet meer te redden, die redactieleden van DWDD, Van Nieuwkerk kennelijk incluis. .

  • BNR deze week: It giet n i e t oan. Hollands Fries. Overigens krijgen mijn inmiddels helaas wijlen mijn zwagers uit Leeuwarden weer eens gelijk: De winter moet altijd in januari al flink aanzetten, met strenge vorst in de nacht en natuurlijk ook fors onder 0 overdag, wil een Elfstedentocht in februari mogelijk worden. Reden: de sterkte van de zon al in de eerste week van deze maand.

Reageer