Wie is online
13 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2017
Z M D W D V Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

J. Ubachs waarnemend burgemeester Best

hans-ubachsCommissaris Van de Donk bekrachtigt met een handdruk de tijdelijke benoeming van Ubachs (rechts). De Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant, Wim van de Donk, heeft J. G. M. T. (Hans) Ubachs (56, D66) benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Best. De benoeming geldt volgens een persbericht van de gemeente, tot het moment dat burgemeester Anton van Aert (59, PvdA) wiens ambtstermijn tot september 2018 geldt, hersteld is van zijn ziekte. De heer Van Aert heeft zich ongeveer een half jaar geleden teruggetrokken, nadat bekend was geworden dat hij zich, wonende in Boxtel, niet in de gemeente Best had laten inschrijven.

 

 

 

Hans Ubachs was wethouder in Onderbanken en Schinnen. In 2011 werd hij burgemeester in Laarbeek en van 2016 tot 2017 was hij waarnemend burgemeester in Gulpen-Wittem. Zijn benoeming in Best is tot stand gekomen, zo verduidelijkt het gemeentelijk persbericht nu, ‘in goed overleg met een vertegenwoordiging van de raad en het college van B en W’.

Hoewel dat nog niet door de gemeente is vermeld, mag aangenomen worden dat Ubachs, die onmiddellijk aan het werk is gegaan, komende maandag de extra openbare raadsvergadering zal leiden, waarin de fracties zich zullen uitspreken over het ‘huisvestingsvraagstuk’ van burgemeester Van Aert.

Meer over Hans Ubachs op WikipediaVoorpagina hhBest

2 Reacties op “J. Ubachs waarnemend burgemeester Best”

  • De communicatie-adviseur van de gemeente Best mailt ons:
    ‘In het bericht veronderstelt u dat waarnemend burgemeester Ubachs maandag de extra raadsvergadering gaat leiden. Dat is echter niet het geval. In overleg met de gemeenteraad zit Paul Gondrie als waarnemend voorzitter van de gemeenteraad deze extra vergadering voor.’

    • Mag ik dit merkwaardig vinden? Geen onafhankelijker en meer boven de partijen staande figuur is denkbaar, dan de waarnemend burgemeester, die dan ook geacht wordt de raadsvergaderingen voor te zitten. Paul Gondrie is lid van de raadsfractie van het CDA.

Reageer