Wie is online
4 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2017
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

De nieuwe schoenen van De Jonge

Peter Stiekema


schoenenN

ee, het zijn niet de schoenen van Freek de Jonge, maar de verbazingwekkende exemplaren aan de voeten van vicepremier De Jonge in de bordesscène. Eén van de drie vicepremiers trouwens, het kan niet op, of is Carola Schouten een vicepremière? Van Freek zou het trouwens nog te pruimen zijn geweest, maar met zulke misbaksels aan je voeten op het bordes verschijnen in het gezelschap van de koning? Dat doe je toch niet, De Jonge.

Had het stel zich vóór de bordesfoto trouwens in het bijzijn van de koning omgekleed? Want binnen stonden ze nog met het jacquet aan – wat een kinderachtige flauwekul toch, en waar was de driekanten steek? En buiten in het ‘gewone’ kloffie, wellicht de nieuwe kleren van de kei, eh, koning. Voordeel was wel weer dat De Jonge bij het jacquet die clownsschoenen niet droeg.

 

 

 

Voor het overige lijkt me het nieuwe kabinet een stoet van nogal wat onbekende dwergen, maar we zullen zien. Veel hoop op een goede afloop hebben we niet. In ieder geval heeft De Jonge nu al een faux pas gemaakt met die rare schoenen. Of moet je hier al spreken van faux passen?

Voorpagina hhBest

4 Reacties op “De nieuwe schoenen van De Jonge”

  • Nou, ik denk dat De Jonge weinig heeft om zich te onderscheiden. Hij heeft eerder publicitair succes gehad met (andere?) extravagante schoenen bij zijn visite aan formateur Rutte. Dus wennen aan deze minister met afwijkend schoeisel. Op een gegeven moment is dat trouwens uitgewerkt en is hij weer een ‘normale Nederlander’. De beurt is nu weer aan Thierry Baudet, die in militair gevechtstenue of zoiets in de Kamer verscheen. En nog iets, waarom zou ik op de goede afloop van dit kabinet moeten hopen?

  • En De Jonge steekt eigenlijk niet eens zo af, bij dat – als immer slecht zittende – blauwe pak van koning W.A.

    • peter stiekema:

      Inderdaad, kostuum van Willem is ongetwijfeld een CenA’tje uit pakweg 1998.
      Op de foto krijg je wat De Jonge betreft de indruk dat hij op geitenwollen sokken staat in plaats van foeilelijke Portugese schoenen. Zal hem ongetwijfeld op een reprimande van Buma komen te staan.

Reageer