Wie is online
14 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2017
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Natuurlijk komt het straks van bovenaf

e al dan niet oprechte pogingen, de onafwendbare herindeling van gemeenten van onderop in gang te zetten, dreigt te mislukken. Zodat als de best denkbare praktijk straks uit de bus zal rollen dat – als vanouds – de maatregelen van bovenaf zullen worden opgelegd. Met andere woorden, waar nodig zullen gemeenten worden samengevoegd. De gemeente Best is bezig, in die richting te solliciteren.

Meer op Manieren – Zie ook reactie Leo Bisschops:  ‘Anders een indeling Groot Eindhoven’ — Voorpagina hhBest

4 Reacties op “Natuurlijk komt het straks van bovenaf”

 • ‘Anders een herindeling Groot Eindhoven

  Raadslid Leo Bisschops (Lokaal Best) stuurt ons de aantekeningen voor zijn bijdrage aan het debat over de toekomst van Best op 9 oktober jl.

  Hieronder volgen zijn conclusies:

  Op de beleidsterreinen die dicht bij de burger liggen en vooral aanspraak maken op lokale kwaliteitsbronnen zoals welzijn , sport, cultuur, sociale cohesie en wijkontwikkeling heeft Best vooralsnog voldoende kwaliteit als zelfstandige gemeente. Op het terrein van zorg worden we al kwetsbaar, zie de oplopende tekorten in het sociale domein. Bij een voortgaande decentralisatie van Rijkstaken en vergroting van het eigen belastinggebied van de gemeente zal het schaalniveau van Best verder onder druk komen te staan. Uit landelijke gegevens blijkt dat een gemeente met zo’n 40-50.000 inwoners voldoende groot is voor een betaalbaar en efficiënt ambtelijk apparaat, uitvoering van lokale taken en een voldoende recruteringsgebied voor capabele bestuurders. Fusie met Oirschot is derhalve om meerdere redenen gewenst.

  Hij voegde daar nog aan toe:

  Als wij er als regio, niet in slagen doorzettingsmacht en mandaat op een redelijk korte termijn goed te regelen, roepen we vanzelf een herindeling “Groot Eindhoven” over ons af.

 • Ook buurgemeente Son en Breugel kiest voor zelfstandigheid. De raad sloeg een waarschuwing van burgemeester Hans Gaillard in de wind. ED citeert hem in raadsverslag: “U loopt het risico dat de provincie binnenkort voor u beslist.”

 • Oud-wethouder Jan van Beerendonk reageert met een uitvoerig artikel op deze site.

Reageer