Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2017
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Makelaar wil groene buffers rond Eindhoven weg

e grootste makelaar in Zuid-Oost Brabant, Pieter van Santvoort, vindt dat er snel veel meer woningen gebouwd moeten worden. Hij zegt volgens het Eindhovens Dagblad: ‘Niet alleen op vrijkomende locaties binnen de bebouwde kom, maar ook in de “weilanden” van het stedelijk gebied rond Eindhoven.’

Het pleidooi van Van Santvoort komt er botweg op neer dat de groene buffers tussen Eindhoven en zijn randgemeenten zouden verdwijnen. Zouden provincie en gemeenten met droge ogen tot zoiets kunnen besluiten? Als het gebeurt, is Groot Eindhoven fysiek een feit.

Artikel via Twitter – Voorpagina hhBest

5 Reacties op “Makelaar wil groene buffers rond Eindhoven weg”

 • peter stiekema:

  Als je de makelaars de kans geeft wordt heel Nederland een Randstad en wordt de Veluwe omgeturnd tot het Nieuwe Schiphol.
  Ook de kust wordt vreselijk verprutst. In de oude vissershaven van Breskens bijvoorbeeld worden binnen enkele jaren een aantal woontorens gebouwd met appartementen, 450 stuks.
  En kijk ook eens naar Cadzand-Bad. Grote appartementencomplexen in zogenaamd Normandische stijl. Als ze de kans krijgen wordt de hele kust tussen Cadzand en Breskens één grote bouwput. Gadverdamme!

 • josé van gerwen:

  ik ben het met de vorige schrijver eens,
  naar de mooie omgeving wordt niet meer
  gekeken, alleen nog maar naar de eurotekens
  in hun ogen.

 • De kreet van de makelaar lijkt een losse flodder. Meer dan 1400 mensen hebben op ed.nl gereageerd op de stelling ‘Weilanden moeten plaatsmaken voor huizen om verhitte woningmarkt te helpen.’ Eens: 28%, oneens: 72%.

 • Aan de ene kant komen er steeds meer mensen die gehuisvest dienen te worden, maar aan de andere kant zonde van al het mooie groen. Lastige kwestie…

Reageer