Wie is online
3 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2017
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Bests raadslid Bisschops schaamt zich

Het raadslid Leo Bisschops (oud-wethouder namens Best Open, nu ‘n eenmansfractie vormend als Lokaal Best) zegt zich dood te schamen over het achterkamertjesgedoe in zijn gemeente, daarbij kennelijk doelend op de beslotenheid rond de zogenaamde burgemeesterskwestie. Deze site berichtte vandaag over een op de website van de gemeente aangekondigde besloten raadsvergadering zonder vermelding van een agenda, respectievelijk de naam van een voorzitter. Bisschops rept trouwens over ‘al die besloten vergaderingen’. Hij schrijft in een reactie op dit bericht:

Ik schaam me dood, al die besloten vergaderingen. En dat voor een publiek orgaan! En ook ik , raadslid, weet niet wat er op de agenda staat!

Voorpagina hhBest

7 Reacties op “Bests raadslid Bisschops schaamt zich”

 • Inmiddels zijn zowel de agenda als het voorzitterschap van de besloten vergadering op 23 oktober bekend.
  Na de opening (1): 2 Risico grondexploitatie en 3 Besluitvorming geheimhouding.

  Zie eventueel: https://best.notubiz.nl/vergadering/458516/Raadsvergadering%20%28besloten%29%2023-10-2017

  De voorzitter is Paul Gondrie (wnd).

 • Leo Bisschops:

  Dank voor deze info. Wordt dus weer een dure avond voor de burger!

 • Gezien de actuele situatie in Best, ben ik minstens zo sterk geïnteresseerd in wat er in een besloten vergadering over geheimhouding wordt besloten.

 • Op 30 oktober opnieuw een besloten vergadering onder voorzitterschap van Paul Gondrie. Op de agenda ‘risico’s grondexploitatie’ en – opnieuw – ‘geheimhouding’. Kennelijk is men er op 23 oktober (toen ook besloten, met ongeveer gelijkluidende agenda) niet helemaal uit gekomen. Intussen is de ‘burgemeesterskwestie’ nog steeds niet opgelost.

 • Rob:

  Guido, probeer je toch eerst eens (een beetje) te informeren voor je dit soort ‘nieuws’ post. De vergadering van 23 okt. is niet doorgegaan en die van komende maandag heeft niets te mken met de burgemeester.

  • Bedankt voor je reactie. Het is moeilijk informeren naar geheime vergaderingen, zoals je weet. In principe worden daar geen mededelingen over gedaan, behalve dan die gepubliceerde agenda. Ik probeer nochtans regelmatig info te krijgen via de website van de gemeente en helaas is mij de afgelasting van 23/10 ontgaan, waarvoor mijn excuus. Als je meent dat de komende besloten vergadering niets te maken heeft met de “burgemeesterskwestie”, beschik je kennelijk over interessante info. Overigens gaat mijn opmerking niet verder dan ‘Intussen is de “burgemeesterskwestie” nog steeds niet opgelost.’ Ik zie niet in, waarom dat niet zou kunnen, het feit in aanmerking genomen dat over dit onderwerp tot dusver door de gemeenteraad tot verontwaardiging van sommigen, uitsluitend in beslotenheid is gesproken. En geheimhouding stond en staat dus tot tweemaal toe op de agenda. Sorry dat ik zo uitvoerig antwoord, maar het moest even.

 • Het fraaie van al die geheime vergaderingen is dat we lekker kunnen speculeren… Gaat het om de ontwikkeling van Best Zoo? Immers wordt daar enkele hectare grond overgedragen van de gemeente naar een ondernemer. Grond die al was afgewaardeerd naar weinig tot nul. Hoeveel vraag je daar aan de ondernemer voor?
  Als ondernemer zou ik het wel weten… Ik zou het graag gratis willen verkrijgen. Net zoals Van Pelt ooit voor 1 gulden Aqua Best in handen kreeg.
  Ik kan me zo indenken dat dit dossier ineens actueel is en men het schenken van zo’n lap grond liever niet in de openbaarheid heeft… Dat is het nadeel van geheim houden. Dan gaan mensen speculeren. Zou ik er heel veel naast zitten? Gemeente Best, het is tijd om eens open kaart te spelen met jullie grondspeculaties. Dan hoef ik niet langer te speculeren.

Reageer