Wie is online
12 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2017
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Wie het beter weet mag het zeggen

Het had zijn maidenspeech kunnen zijn, de nieuw jaarstoespraak van John Jorritsma, nog maar enkele maanden burgemeester van Eindhoven, maar het doet er weinig toe: het was een toespraak die de regio Zuid-Oost Brabant op haar grondvesten deed schudden. Jorritsma vindt dat op het punt van het ‘plaatselijk bestuur’ nu eindelijk maar eens spijkers met koppen moeten worden geslagen. Hij opteert voor een grootscheepse herindeling van 21 gemeenten, inclusief zijn stad plus Helmond, tot drie of hooguit vier.

Meer op Manieren — Zie ook: het glas bijna half vol — En: ruikt provincie lont?  — Voorpagina hhBest  Deze column wordt uitgezonden door Omroep Best, onder meer woensdag 18 januari, 18:10 uur.

4 Reacties op “Wie het beter weet mag het zeggen”

  • Voor Nuenen is het mogelijk een oplossing, maar als ik kijk naar Best, dan zouden we er als bewoners qua democratische inbreng gigantisch op achteruit gaan. De meestem in Best hebben nooit in de grote stad willen wonen en dat doe je wel als het eenmaal Eindhoven-Groot is geworden.
    Is het visie van de burgemeester of eerder grootheidswaanzin en de wens om meer persoonlijk loon te verdienen? Immers, hoe groter de stad, des te groter het aanzien en het loon voor de burgemeester. Wat mij betreft dus afknallen (het plan).

  • Nou, ik vind dit nogal een aanslag op de integriteit van Jorritsma. En de redenering in de geest van ‘deel uit maken van de grootstad’ lijkt mij enigszins achterhaald. Het moet mogelijk zijn, een flink stuk van de eigenheid van een plaats als Best te behouden. Nogmaals, wie weet iets beters? Want dat er eindelijk iets op het bestuurlijk vlak moet gebeuren wat hout snijdt, is overduidelijk.

  • Bij een opinie-onderzoek ligt het er maar aan, hoe je de vraag stelt. Het ED poneerde online de stelling: ‘Drie gemeenten in Zuid-Oost Brabant is perfect.’ Nadat meer dan drieduizend mensen hadden gereageerd was de stand 47% eens en 53% oneens. Burgemeester Jorritsma, die de herindeling aan de orde heeft gesteld, zou kunnen zeggen: het glas is bijna half vol.

  • Tevergeefs op Brabant.nl gezocht naar nieuwjaarstoespraak 2017 van commissaris vd koning, Wim van de Donk. Zou volgens ED Jorritsma op de vingers hebben getikt. Eerste gedachte: provincie ruikt lont. Machtige steden immers niet eerste prioriteit van ‘Den Bosch’. Eindhoven heeft zich sowieso nooit veel aan het provinciehuis gelegen laten liggen.

Reageer