Wie is online
1 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2016
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Journalist Jules Welling overleden

jules-340x235
Deze week is de in die wereld bekende schaakjournalist Jules Welling overleden. Dit staat op schaaksite.nl. De Brabander, zoon van de in de vorige eeuw ook zeer bekende Tijd-journalist Albert Welling, liep al vanaf de jaren zestig in de schaakwereld rond en schreef voor tal van schaakbladen over de hele wereld. In Nederland werkte hij voor het bondsblad en voor Schaaknieuws. Daarnaast beoefende hij de dichtkunst en publiceerde hij enkele boeken, onder meer over zijn woonplaats Best. Na het opheffen van Schaaknieuws verdween Welling een beetje uit beeld. Welling, die 66 jaar is geworden, was ook een aantal jaren verbonden aan Brabantse dagbladen.

Zie ook: Jules Welling was altijd overal

 

4 Reacties op “Journalist Jules Welling overleden”

 • Peter Hillebrand:

  Vaarwel mijn jeugdvriendje, mijn straatvoetbalmaatje uit de Watergraafsmeer, waar wij op de Bredeweg en Lineausparkweg eind jaren ’50 nog op straat konden voetballen. Schaken was toen nog niet in beeld!

 • Mooie man, die Jules. Heb veel met hem gepraat en gelachen tijdens onze tijd van het gezamenlijke Brabant Pers op de eindredactie in Best. Een artiest, die Jules. En bovendien heel erg aardig.

 • theo de wert:

  L.S.

  Ik woon sinds 18 mei 2017, in t apparterment waar Jules Welling zijn laatste jaren in Best heeft gewoond.

  Ik lees links en rechts dat ie bekend is, en zelfs een familielid in Amersfoort z’n overlijden 26 nov 2016 heeft bekend gemaakt.

  Alle lof en no offence, maar waarom krijg ik verdomme nog post geadresseerd van hem? Ik heb t tot nu toe retour afzender en overleden gemeld en de post in de postbus gedaan,per 1 jan 2018 gaat alles de vuilcontainer in.

  theo de wert

Reageer