Wie is online
9 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2016
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Keuze tussen lood en oud ijzer

Peter Stiekema


Na het afstappen van Monasch wordt of Samsom of Asscher de nieuwe partijleider van de PvdA. Keuze uit twee ruggengraatlozen, die op de tender achter de locomotief van de VVD niets anders deden dan voldoende brandstof op het vuur gooien om de sociale samenleving, met fatsoenlijke voorzieningen voor de kansarmen, in recordtempo af te breken.

 

 

Gezellig in het pluche met de VVD, dat moest wel fout aflopen. Met de kritische, sociaal voelende Monasch zou er in ieder geval een kans geweest zijn op een wat linksere koers van de vroegere socialisten. De bijwagen van de VVD zit inmiddels op een spoor dat richting de afgrond leidt. Daar kan noch Samsom noch Asscher iets aan doen. Laat staan de partijdemagoog Spekman. Drees en Den Uyl zouden zich in hun graf omdraaien om zoveel gebrek aan maatschappelijk inzicht.

Een keus tussen Samsom en Asscher is in wezen een keuze voor lood of oud-ijzer. De heren zijn er nog niet in geslaagd verschilpunten bij elkaar te ontdekken, laat staan geschilpunten. Hooguit zou je vanaf de zijlijn kunnen zeggen dat Samsom wat meer een drammerige doordouwer is en Asscher aan een doorzeurende overlegcultuur de voorkeur geeft. Je wint daar geen stemmen mee. De PvdA staat zo laag in de peilingen dat de sociaal-democraten zelfs al een serieus beroep op Groen Links hebben gedaan om na de verkiezingen één fractie te vormen in de nieuwe Tweede Kamer. GL is in de winning mood, staat behoorlijk in de peilingen en denkt daar op het ogenblik nog(?) helemaal niet aan. Of dat succes beklijft zal pas bij de verkiezingen in maart duidelijk worden.

Zo vrolijk wordt de gemiddelde kiezer nu ook weer niet van het partijprogramma.  Nu Monasch heeft aangekondigd tot de verkiezingen in de Kamer te blijven wordt die kiezer geconfronteerd met maar liefst 17 fracties. Als die allemaal aan de verkiezingen deelnemen, en daar lijkt het wel op, dan valt er misschien veel te kiezen, maar de formatietijd  voor een nieuw kabinet zal dan Belgische proporties aannemen.  Of VVD en PVV zouden er, met behulp van het machtsgeile CDA en dito-D66, toch snel uit moeten komen. Dan wordt het echt tijd om te emigreren.

Voorpagina hhBest

Reageer