Wie is online
246 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
november 2016
Z M D W D V Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Flinke respons ‘prijsvraag’ verbeteringsplan A58


In september riepen Rijkswaterstaat en de gemeenten Tilburg en Breda marktpartijen op om de slimste oplossing voor de A58 tussen Breda (knooppunt St. Annabosch) en Tilburg (West) in te zenden. Met deze oproep werd onderzocht of er belangstelling vanuit de markt is om te investeren in bereikbaarheidsoplossingen. Marktpartijen werden uitgedaagd hun ideeën op twee pagina’s te presenteren. Er werden 40 slimme en vernieuwende oplossingen ingezonden.

 

 

Vier geselecteerde oplossingen

  • Ontwerp- en consultancybedrijf Arcadis samen met NHTV: een slimme snelweg waar de capaciteit verhoogd wordt door de realisatie van fysieke maatregelen (spitsstroken) alsmede een communicatienetwerk waardoor slimme routeadviezen gegeven kunnen worden en onopvallend en geleidelijk in- en uitvoegen kan worden gefaciliteerd.
  • Het consortium Technolution, Be-Mobile, Brand MKRS Creative Agency, Flitsmeister en Goudappel Coffeng/Dat Mobility: een totaaloplossing waarbij de weggebruiker in de auto en op/boven de weg slimme informatie krijgt, zowel voorafgaand als tijdens de reis via onder meer social media kanalen om mobiliteitsgedrag aan te passen.
  • Sweco Nederland: naast kleine infrastructurele aanpassingen en gedragsbeïnvloeding staat de toepassing van het product Smart Traffic centraal. Dit geeft een gedetailleerd en voorspellend inzicht van het verkeersbeeld, zodat informatiesystemen rond de weg intelligent met elkaar samenwerken: het Verkeersmanagement van de toekomst.
  • Een consortium met Buro Benk, CGI, Innovactory, MAPtm en XTNT: een combinatie van slimme informatiediensten en stimuleringsprogramma’s voor duurzame gedragsverandering.

Meer info op slimsteoplossing58.comVoorpagina hhBest

Reageer