Wie is online
8 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
oktober 2016
Z M D W D V Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Even ‘n Clintonnetje doen

Peter Stiekema


oor de tv-kijker heeft het wekelijkse Vragenuurtje in de Tweede Kamer meestal weinig om het lijf. Het is zelden spannend, tenzij de schoenpoetsers van Erdogan naar de interruptiemicrofoon gaan, maar die schitteren vaak door afwezigheid.

 

 

 

 

Er worden wat obligate vragen gesteld over de meest stompzinnige onderwerpen, er wordt druk gesmst en getwitterd, op het onfatsoenlijke af en soms worden bewindslieden door partijgenoten nog eens extra gekieteld. Het is eerder een Vagevuurtje dan een Vragenuurtje, in ieder geval voor de politiekbewuste kijker.

Maar soms, heel soms, gebeurt er iets bijzonders. Zo ook afgelopen dinsdag. Voor het PvdA-Kamerlid Sjoera Dikkers (nooit van gehoord, overigens) werd het allemaal even teveel. Dikkers viel, kwam in de armen van collega’s terecht en daarna op de grond. Ze deed even een Clintonnetje, zoals wij in ons cynische vriendenclubje met enige vreugde vaststelden. Of het was een typisch geval van Münchhausen by proxy, we zullen het wel nooit weten.

Toen ze omkiepte stond ze net voor de interruptiemicrofoon, zodat voorzitter Arib genoodzaakt was het vragenuur te schorsen. Gaat ze eindelijk eens iets zeggen en dan zakt ze door de hoeven. Gelukkig was er een dokter in de zaal, in de vorm van een partijgenoot. Nee niet Oudkerk, de uitvinder van het woord kutmarokkanen, dat tegenwoordig in De Dikke van Dale staat, zoals wij deze week bij DWDD vernamen, maar een andere, mij ook volkomen onbekende ridder. Daarna werd ze in een rolstoel de zaal uitgebracht.

En zo werd het vragenuurtje toch nog een keer interessant, al was het maar heel even.  Het is eigenlijk bedoeld om de politiek dichter bij de kiezer te brengen, maar dat lukt op de manier waarop het nu wordt ingevuld voor geen meter. Tenzij er af en toe een potsenmaker wordt ingehuurd om even een Clintonnetje te doen of zoiets.  Maar dat kan toch ook niet de bedoeling zijn.

Voorpagina hhBest

Reageer