Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
september 2016
Z M D W D V Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Een van het dak gevallen, dus dooie mus

Peter Stiekema


w_quotee gaan er volgend jaar allemaal op vooruit’, zo kraait één van de beroerdste kabinetten aller tijden victorie. In maart zijn er Kamerverkiezingen en dus moet de boodschap niet al te somber zijn. En helaas is de gemiddelde Nederlander kort van memorie en niet erg diep van inzicht, tenzij het over de decolletés van sommige dames gaat. Gemiddeld schijnen we in 2017 1 hele procent meer in onze portemonnee te mogen verwelkomen, de een wat minder, de ander iets meer.

 

 

 

 

We geven een rekenvoorbeeld. Stel iemand verdient 1500 euro bruto per maand. Dan krijgt deze gelukkige mens er iedere maand bruto 15 euro bij. Maar eerst komt de fiscus nog even langs. Oeps, daar zijn al weer zes euro verdwenen. De verzekeringen verhogen de ziektekostenpremie met gemiddeld 3.5 euro per maand. In de beurs zijn we inmiddels 9,5 euro kwijt, resteren nog 5,5 euro. Maar ook de diverse gemeenten kunnen niet rondkomen met de hen door het Rijk toegewezen budgetten en verhogen de belastingen met enkele euro’s per maand. Laten we zeggen 5 euro. We hebben nu  nog 50 eurocent over. Dan wordt het ophalen van het huisvuil in de meeste gemeenten nog eens duurder, verhogen de waterschappen de prijzen voor het schoonhouden van het wateroppervlak en betalen we nog wat extra milieubelasting aan onze gas- en elektriciteitsleverancier. Dan hebben we nog de inflatie van pakweg 1 procent.

De overheid streeft overigens naar een inflatie van 2 procent, want dat heet beter voor onze economie, maar dit terzijde. Weg zijn onze vijftien euro bruto. Sterker, we hebben al meer dan 15 euro netto ingeleverd.

En zo worden de vaderlandse burgers blij gemaakt met een overleden mus, die wegens de heersende hitte van het dak is gevallen. Of zoiets.

Reageer