Wie is online
5 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
juli 2016
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Sloop dreigt voor ‘decor’ Market Garden


Hotel Dreijeroord in Oosterbeek. Belangrijk ‘decor’ van de operatie Market Garden in 1944, dreigt te worden gesloopt. Gelderland staat ervan op z’n kop, maar de gemeente Renkum, waartoe Oosterbeek behoort, lijkt er warm noch koud van te worden. Barbarij. Lees mijn achtergrondverhaal over Market Garden.

Teken de petitie Behoud Dreijeroord

Lees ook ons verhaal dat we in 2014, 70 jaar na dato, schreven over Market Garden en Oosterbeek

2 Reacties op “Sloop dreigt voor ‘decor’ Market Garden”

  • Dreyeroord, een van de symbolen van de Slag om Arnhem, komt er weer uit te zien zoals de geallieerden het Oosterbeekse hotel in 1944 moeten hebben aangetroffen. Zonder alle uit- en aanbouwen uit latere jaren.

    Op de schetsen die belegger Amvest gisteren heeft gepresenteerd, lijkt het alsof oude tijden herleven. Toch is alles nieuw wat er aan de Graaf van Rechterenweg komt te staan. Het huidige Hotel Dreyeroord wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats bouwt de in Amsterdam gevestigde belegger een kopie van het huidige pand.
    (De Gelderlander)

  • Overigens lezen we nu in ‘De Slag om Arnhem’ van Antony Beevor, dat Hotel Dreyeroord alias The White House, tijdens de gevechten ‘veranderde in een geraamte’. Er is nu dus sprake van een reconstructie van een reconstructie.

Reageer