Wie is online
2 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
mei 2016
Z M D W D V Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Nog één keer de tango

tango
Dj Ziya Ertekin danst nog één keer de tango in de Stoofstraat. Dit is zijn laatste optreden op 5 mei in Den Bosch. Foto © Jan van de Ven

Jan van de Ven


j Ziya Ertekin draaide voor de laatste keer zijn 78-toerenplaten op het jaarlijkse bevrijdingsfeestje ‘Tango Libre’, het tangofestijn in de Stoofstraat bij café Voltaire in Den Bosch.
Ziya heeft er geen tijd meer voor, wil zich op andere, nieuwe dingen concentreren, wil het stokje overdragen aan anderen, met nieuwe initiatieven.
Vers bloed, zogezegd.

 

 

 

Begrijpelijk, maar wel jammer. Want waar vind je nog zoiets? Tientallen mensen die op de muziek van oude tango’s dansen op straatstenen in een steegje van een paar meter breed en hooguit enkele huiskamers lang.

Elk jaar zijn er weer de bekende gezichten, maar elk jaar ook weer mensen die de ’tango van de Stoofstraat’ ontdekken. Dit jaar was het voor de tiende keer en toch kwam ik nog een oud-collega uit Den Bosch tegen die het jaarlijkse tangofeestje niet kende – en die het nu dus maar één keer heeft kunnen meemaken.

Het was geweldig. elke keer weer (twee jaar zelfs ondanks stortbuien). ik ben benieuwd wat Ria Schouten en Ria van den Dungen van café Voltaire voor volgend jaar gaan bedenken. het zal – hen kennende – wel goed komen.
maar Ziya… die zullen we missen. dus: Ziya, bedankt!

Meer foto’s van dit bijzondere evenement op beeldenstormer.nl

Een reactie op “Nog één keer de tango”

Reageer