Wie is online
7 bezoekers online
Voor alle nieuwe posts…

Volg ons op Twitter

Tweet het openingsbericht ->
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2016
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

‘Tante Roosje’ weer in beeld

tante_roosje
Valéry van Gorp en Paul Glaser repeteren nog snel even een dansje voor de opening van de tentoonstelling ‘Dansen met de vijand’ bij Nationaal Monument Kamp Vught. Foto © Jan van de Ven


Dansen met de vijand

Met een dansje dat vooraf nog even snel moest worden ingestudeerd hebben Paul Glaser en Valéry van Gorp de tentoonstelling Dansen met de vijand in Nationaal Monument Kamp Vught geopend.

 

 

 

 

Paul Glaser <- is de auteur van het gelijknamige boek (dat in de eerste editie ‘Tante Roosje’ heette). Valéry van Gorp speelt de hoofdrol in de – eveneens gelijknamige – theateruitvoering van het verhaal van de Joodse Bossche danslerares die in de tweede wereldoorlog na verraad in Kamp Vught terecht kwam en enkele jaren in verschillende nazi-concentratiekampen wist te overleven door letterlijk te dansen met de vijand.

Harold Schraven en Ans Jager maakten het theaterspektakel Oorlogstuig, het waargebeurde verhaal van tante Roosje, dat in september 2012 zijn uitvoeringen beleefde in het Oorlogsmuseum Bevrijdende Vleugels in Best.

Meer op beeldenstormer.nl

Reageer