Wie is online
4 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
april 2016
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Smoeltjes

smoeltjes
Links grote mond in Oirschot, rechts een multifunctioneel weggevertje.


Smiley’s (glimlachjes, grijnsjes) is de aanduiding voor icoontjes in computerdocumenten en op het internet, waarmee allerlei gemoedstoestanden kunnen worden weergegeven. Aanvankelijk deed men dat met tekens van het toetsenbord. Bij voorbeeld dubbele punt, liggend streepje en sluitingshaakje. Met het openingshaakje ( wordt het een teken van afkeuring of somberheid. Sommige programma’s zetten die tekens tegenwoordig automatisch om in afbeeldingen: 🙂 Googel even op smiley’s (smoeltjes kan ook) en je krijgt er ‘n heleboel te zien.

 

 

 

Mensen die veel ‘digitaal’ bezig zijn – en wie is dat tegenwoordig niet – hebben de neiging in het dagelijks leven steeds meer smiley’s in doodgewone objecten te zien. Een fotootje is dan met de smartphone zo gemaakt. Ook zie je vaak zogenaamde gadgets (weggevertjes) waarvan de makers duidelijk door smiley’s zijn geïnspireerd.

Op bovenstaande fotocombinatie zie je rechts een sleutelhanger, annex flesopener, annex meetlintje (80 cm), annex ledlichtje. Een poppetje. links is een oude ketel op het erf/terras van brouwerij Van de Oirsprong (mijn Brabants taalgevoel mist hier en n) in Oirschot.

Reageer