Wie is online
7 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
februari 2016
Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829  

Verkeerslichten vaak overbodig

verkeerslichten
De verkeerslichten op de kruising Oirschotseweg/Bokvelden in Best zijn al sinds september buiten werking. Er gebeurt niks vervelends, integendeel het verkeer stroomt beter door.


Er zijn in het verleden al te gemakkelijk verkeerslichten geplaatst, zonder voorafgaand onderzoek of dat wel nut heeft. Volgens een Brits onderzoek, zou maar liefst 80 procent van dit soort installaties weg kunnen, zo bleek uit krantenberichten in januari. De gemeente Best is dit onderzoek een stap voor geweest.

 

 

 

 

Al in 2007 stelde de gemeenteraad een ‘beleidsnotitie verkeersregelinstallaties’ vast ter herziening van de praktijk op dit punt. Onderzoek, bezinning en uitvoering gaan mondjesmaat. Zo zijn vorig jaar zogenaamde geregelde voetgangersoversteekplaatsen aan onder meer de Willem de Zwijgerweg en de Hoofdstraat (gedeeltelijk gereconstrueerd en naar verwachting binnenkort af te sluiten voor autoverkeer) opgeruimd.
Sinds september zijn de verkeerslichten Oirschotseweg/Bokvelden (ontsluiting deel wijk Heivelden) buiten werking gesteld. Alles gaat daar nu vlotter dan voorheen, zeker de doorstroming van het vooral in de spits drukke verkeer op de Oirschotseweg.

Een reactie op “Verkeerslichten vaak overbodig”

Reageer