Wie is online
16 bezoekers online
Schrijf ons

Je kunt ons altijd schrijven via de contactpagina. Daar vind je ook richtlijnen, voor het geval dat je mail-notificaties wenst bij nieuwe 'posts' aangaande Best. 

Rubrieken
Opinie of niet?

ls een post op deze site begint met wat in de typografie heet een initiaal, zoals de A hier, bevat zij een mening of interpretatie van de schrijver.

English?

Translation by Google in Chrome: please, click the right mouse button and select 'English'.

Archieven
januari 2016
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Nieuwe manier van muziekeducatie in Best

gsleutelN-Join the Music is een nieuw project van BMEC en CultuurSpoor Best, gericht op vernieuwing in het muziekonderwijs. Je gaat niet meer op „dwarsfluitles”, of „gitaarles”, maar meldt je simpelweg aan om „muziek te maken”. Muziek speel en deel je. Of je nu beginner bent of al wat kunt spelen, of je nu een klassiek instrument bespeelt, zingt of popmuziek maakt, je gaat samen met een aantal anderen onder begeleiding van een docent wekelijks werken aan je eigen muziekproject.

 

 

 

Zo’n muziekproject kan bestaan uit eigen creaties, bewerkingen van muziek die je leuk vindt, bestaande liedjes of muziekstukken, opnames, etc. Na tien weken kun je het resultaat van wat je met elkaar hebt gemaakt live uitvoeren, en zien en horen wat de andere projectgroepen hebben gemaakt. Ook al heb je nog nooit op een instrument gespeeld, vanaf de eerste sessie zul je meteen mee kunnen spelen! Ook als je zelf niet over een instrument beschikt, kun je meedoen. Het projct start op 27 januari 2016.

Wie de uitdaging aandurft en mee wil doen aan dit nieuwe muziekproject kan via de site van CultuurSpoor Best – Muziek en Dans meer info vinden: N-Join the Music!

Singers-songwriters

Verder is – in het kader van de Week van de Poëzie – iedereen welkom op 28 januari om 20.15 uur bij Quatre Bras om te luisteren naar gedichten over ‘herinneringen’ die op muziek zijn gezet door de songwriters van BMEC en die deze avond live worden gespeeld en gezongen. Voor iedereen die van poëzie en muziek houdt en (stiekem) wel eens een gedicht schrijft.

In samenwerking tussen Cultuurspoor en BMEC is er deze culturele gedichtenavond georganiseerd: Best Poetry Unplugged. Iedereen uit Best en omstreken is opgeroepen om zelf een gedicht te schrijven en in te sturen met het thema ‘Herinneringen’. Er zijn uiteindelijk enkele gedichten gekozen door de songwriters van BMEC. Het gaat daarbij niet om het beste gedicht. Een songwriter kiest een gedicht waar hij/zij zich persoonlijk het sterkst door voelt aangesproken. Zij zorgen dat het gedicht op deze poëzieavond als lied wordt uitgebracht en gezongen. Alle ingezonden gedichten worden gedurende de Nationale Poëzieweek bovendien geëxposeerd in CultuurSpoor Best.

Meer info: www.bestpoetryunplugged.nl of t. 0499-371450.

2 Reacties op “Nieuwe manier van muziekeducatie in Best”

 • josé van gerwen:

  nou ik ben benieuwd of dit allemaal goed zal gaan.
  ik denk toch een beetje dat het een rommeltje wordt
  [sorry]. Maar ja ze vinden tegenwoordig alles uit
  om mensen te winnen. Dus we wachten het eerst maar af.

  groet José

 • Angst voor mislukking mag natuurlijk geen reden zijn om vernieuwing achterwege te laten.

Reageer